Hídépítés – fejlődés lépésről lépésre már az ókorban is

A hídépítés tulajdonképpen emberi civilizációnkkal párhuzamosan fejlődött, hiszen a kezdetekben egy-egy fatörzs segítségével keltek át őseink egy patak fölött, majd megjelentek például a sziklákból épített megalitikus hidak, illetve a kínaiak és a görögök már az ókorban építettek hidakat kőlapok felhasználásával. Ma pedig már a legmodernebb technológiákat használjuk hídépítés során.

Hídépítés – avagy a híd, ami összekapcsol

Hídnak nevezhetünk minden olyan építményt, létesítményt, amely kapcsolatot teremt valamely hegyszoros, völgy, út, vasút, folyó vagy egyéb más fizikai akadály két oldalán található területek között, tulajdonképpen közlekedési és szállítási kapcsolatot teremt két pont között.
A hídépítés fogalmába pedig minden olyan munkafolyamatot beleértünk, amely hidak létesítésével van kapcsolatban függetlenül a kivitelezés során felhasznált alapanyagoktól, illetve a híd szerkezeti felépítésétől.

Hídépítés – hidakról általában

A hidakat számos szempont szerint kategorizálhatjuk, a híd főtartó anyaga többek között lehet kő, beton, fa, fém, vasbeton stb. vagy ezek kombinációja. A főtartó, valamint a pályaszerkezet kapcsolatát figyelembe véve beszélhetünk felsőpályás, alsópályás esetleg süllyesztett pályás hídszerkezetről.
Hídépítés során alkalmazott technológiák statikai rendszerüket tekintve két fő csoportba sorolhatjuk, az egyik kategóriába a statikailag határozott, általában kéttámaszú hidakat, míg a másik főcsoportba a statikailag határozatlan hidakat, vagyis a többtámaszú hidakat sorolhatjuk.
Végül az átvezetett volna rendeltetése szerint megkülönböztetünk közúti, vasúti, gyalogos, vezetéktartó, csatorna és védőhidakat stb..

Hídépítés – több éves szakmai tapasztalattal

Vállalkozásunk megalapítása óta folyamatosan jelen vagyunk a hazai építőipari piacon, tevékenységünk igen széleskörűnek tekinthető, hiszen szoltáltatásaink között megtalálható többek között a közműépítés, illetve a hídépítés és az útépítés is. Munkavégzéseinkre minden esetben jellemző a szervezettség, megbízhatóság a pontos és magas minőségű munkavégzés, melynek eredményeként hídépítés során jó minőségű, minden szakmai előírásnak megfelelő hidakat hozunk létre.
Minőségi munkavégzésünk egyik legfontosabb záloga egyrészt munkatársaink szakértelme, illetve az általunk felhasznált alapanyagok minősége. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt sem, hogy saját tulajdonban lévő gépparkkal rendelkezünk, melyek rendszeres karbantartáson esnek át ezáltal hozzájárulna a minőségi munkavégzéshez.